België, wereldkampioen op vlak van mosselenDat de Belg houdt van mosselen, is al lang geen geheim meer. Nederland produceert jaarlijks ongeveer 57 miljoen kilo mosselen, waarvan meer dan tweederde bestemd is voor de Belgische markt. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn ze rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Met het aanbreken van het mosselseizoen wil Boutique Wine deze Belgische specialiteit graag nog eens in de kijker zetten. Hiervoor stellen we enkele witte wijnen voor die perfect gebruikt kunnen worden in mosselgerechten.

Wanneer witte wijn gebruikt wordt in mosselgerechten moet men eerst nagaan welke wijn men zal gebruiken om de mosselen te parfumeren. Hierbij moet men kiezen voor wijnen waar fraîcheur, (citrus)fruit en mineraliteit voorop staan. Op deze manier wordt het zilte karakter van de mosselen onderstreept. Toch moeten het ook wijnen zijn met genoeg body, want de wijn voegt natuurlijk een extra dimensie toe. Als we fraîcheur & body zeggen, denken we meteen aan alle varianten van de Sauvignon Blanc en de Spaanse Verdejo. Deze wijntypes kunnen achteraf ook perfect bij deze bereiding geschonken worden. 

De eerste wijn die we hiervoor voorstellen is de Paso a Paso van Bodegas Volver uit 2016. Deze wijn uit de regio Castilla de la Mancha is een blend van Verdejo en Macabeo, en werd voor het laatst beoordeeld door Guía Peñín. Hiervoor kreeg het een score van 88/100.

Als tweede kiezen we voor de Sauvignon Blanc van Crapula Wines uit 2016. Deze nieuwe wijn uit de regio Murcia is vrij exclusief in Spanje. Boutique Wine geeft deze wijn ook een score van 88/100.

Tot slot willen we ook nog de Nisia van wijnhuis Jorge Ordonez uit 2016 aanbevelen. Deze wijn uit Castilla y Leon, Rueda, is een oude 100% Verdejo. Deze wijn werd in 2016 als laatst beoordeeld door the Wine Spectator, en kreeg hiervoor een score van 92/100!Meest recente posts

blog

In de kijker

contact

Meer weten over onze wijnen en events?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Contacteer ons